SVEN LANGHMANS

° 1976

Lid van STUDIO BORGERSTEIN sinds 2009

Sven behoort tot de jonge garde van STUDIO BORGERSTEIN en hij is enorm productief. Zijn inspiratie haalt hij uit diverse series van de jaren tachtig die hij verzamelt op DVD. Via het internet speurt hij naar afbeeldingen van zijn favoriete helden zoals David Charvet, Sylvester Stallone of MacGyver. Hij herhaalt de verschillende settings en poses van de acteurs zo vaak dat hij perfect en blindelings een David Hasselhoff uit zijn mouw schudt. Naast actiehelden is hij gefascineerd door glimmende bolides uit diezelfde periode.

Svens werk typeert zich door zijn herkenbare lijnvoering en realistisch kleurgebruik. Hij werkt meestal met conté-krijt of pastel maar durft ook geregeld een borstel in de hand te nemen.

In 2015 werkte hij samen met beeldend kunstenaar Peter Van Ammel rond auto’s en kunst. Ze bouwden een correspondentie op waarbij er een koker met inspiratiemateriaal aan elkaar werd verstuurd via de post. Tijdens het ENTERfestival Antwerpen in april 2015 doorwerkten beide kunstenaars gedurende één week samen het verzamelde materiaal tot een expo in de gebouwen van Tutti Fratelli. Tot op vandaag houden ze contact via brieven en tekeningen, die ze versturen per mail en post.

In 2019 bouwde hij een unieke collage op met zijn veelheid aan tekeningen. Ook portretteerde hij zijn favoriete sporticoon Jean Claude Van Damme op boksbal en handschoenen. Deze werken werden getoond in de expo [OGEN]BLIK in CC Mechelen in 2019.