Rozette Goovaerts

° 1935

Lid van STUDIO BORGERSTEIN sinds 2009

Rozette is een bezield kunstenaar die zelfs buiten STUDIO BORGERSTEIN haar dagen al schilderend vult. Ze is dan ook al veel langer actief als kunstenaar. In haar werk combineert ze verschillende technieken zoals pastel, conté en aquarel wat levendige taferelen oplevert. Ze laat zich daarvoor inspireren door motieven en patronen die ze nauwgezet uitzoekt en in één beeld weet te verenigen. Ook de grootmeesters uit de schilderkunst kunnen haar boeien en inspireren.

Hoewel Rozette steeds vertrekt vanuit een bestaand schilderij zet ze het oorspronkelijke beeld volledig naar haar eigen hand. Ze is onmiskenbaar een virtuoos in het herinterpreteren van beelden. Vormen en kleuren vloeien organisch in elkaar over waardoor haar werk iets droomachtigs krijgt. Haar werk toont dan ook gelijkenissen met kunstenaars als Aloïse Corbaz en Charlotte Salomon.

Het werk van Rozette was ondermeer te zien in ‘Anders Bekeken’ in CC Zwaneberg in Heist-op-den-Berg (2015). In 2014 werd haar werk tijdens de WAK in Cultuurcentrum Mechelen geselecteerd door kunstenaar Guillaume Bijl.