PALMER NUYTTENS

° 1951

Lid van STUDIO BORGERSTEIN sinds 2009

Palmer houdt van tekenen en doet dit altijd uit zijn hoofd. Hij heeft een levendige fantasie waar hij zich graag door laat meevoeren. Zo kan het in Palmer’s tekeningen naar boven regenen in plaats van naar beneden en zijn voorhistorische dieren nog lang niet met uitsterven bedreigd.

Palmer verzint bij elke tekening een specifiek thema of verhaal. Deze variëren tussen historische taferelen, hedendaagse gebeurtenissen zoals het autosalon of eerder alledaagse thema’s zoals ‘de mannen met de wandelende benen’ of gewoonweg ‘varia’.

Palmer is gefascineerd door zeebeesten en vliegtuigen. Organische vormen worden in zijn tekeningen afgewisseld met geometrische figuren. Zelf zegt hij over zijn werk, “Ik teken nooit hetzelfde, ik teken altijd iets anders”. Palmer maakt in zijn tekeningen steeds mooie, afgewogen composities, meestal met veel kleur. Hij werkt het liefst met stiften en kleurpotloden.

Zijn werk was in 2016 te zien tijdens ‘Art in the Park’ bij INNO.com in Beerzel en in het gemeentehuis van Sint-Katelijne-Waver. In 2015 nam hij deel aan de tentoonstelling ‘Anders Bekeken’ in CC Zwaneberg waar één van zijn tekeningen op de uitnodiging prijkte.