PALMER NUYTTENS

° 1951

Lid van STUDIO BORGERSTEIN sinds 2009

Fantasie en herinneringen vormen de rode draad in Palmer zijn beeldend werk. Thema’s als Indianen, jagers en monsters, weten hem te inspireren. Een historisch verleden of een onderzeewereld vormen een voedingsbodem waar zijn fantasie weelderig kan tieren. Zo kan het in Palmer’s tekeningen naar boven regenen in plaats van naar beneden en zijn voorhistorische dieren nog lang niet met uitsterven bedreigd. Op eenzelfde tedere en poëtische wijze registreert hij alledaagse thema’s als school, werkvergaderingen en mensen op straat.

Palmer verzint bij elke tekening een specifiek thema of verhaal. Deze variëren tussen historische taferelen, hedendaagse gebeurtenissen zoals het autosalon of eerder alledaagse thema’s zoals ‘de mannen met de wandelende benen’ of gewoonweg ‘varia’.

Palmer is gefascineerd door zeedieren en vliegtuigen. Organische vormen worden in zijn tekeningen afgewisseld met geometrische figuren. Zelf zegt hij over zijn werk, “Ik teken nooit hetzelfde, ik teken altijd iets anders”. Palmer maakt in zijn tekeningen steeds mooie, afgewogen composities, meestal met veel kleur. Hij werkt het liefst met stiften en kleurpotloden.

Zijn werk was in 2016 te zien tijdens ‘Art in the Park’ bij INNO.com in Beerzel en in het gemeentehuis van Sint-Katelijne-Waver. In 2015 nam hij deel aan de tentoonstelling ‘Anders Bekeken’ in CC Zwaneberg waar één van zijn tekeningen op de uitnodiging prijkte. In 2019 werd zijn werk getoond in de expo [OGEN]BLIK in CC Mechelen.