MARTINE THIELENS

° 1963

Lid van STUDIO BORGERSTEIN sinds 2009

Martine houdt van mens en dier. Met haar zorgzame karakter verzorgt ze haar poppen en knuffels net zo goed als de mensen die haar dagelijks omringen. Deze mensen en andere knuffelfiguren duiken dan ook op als personages in haar schilderijen. Net als in het echte leven, omringen ze haar op het doek, soms prominent naast haar, andere keren meer in de achtergrond.

Martine werkt graag met verschillende technieken. Haar werken bestaan uit verschillende lagen potlood, stiften, inkt en verf, die ze zorgvuldig opbouwt. Al schilderend ontstaan haar onderwerpen - en soms verdwijnen ze weer - tot ze op een punt komt waar het werk een evenwichtig geheel vormt. Martine heeft een uitzonderlijk gevoel voor kleurenmenging. De kleuren ontstaan als het ware op haar blad. Deze zichtbare vermenging geeft haar werk een krachtige uitstraling en maakt overduidelijk deel uit van haar persoonlijke stijl.

Het werk van Martine was onder meer te zien tijdens de Art Exhibition van de Special Olympics in Brussel (2015), in AZ Sint-Maarten in Duffel (2014) en tijdens het Kunstenfestival van de Emiliushoeve in Nijlen (2014). Begin 2016 nam Martine deel aan de groepstentoonstelling ‘Ik heb harteklop’, georganiseerd door Wit.h vzw in Kortrijk waarbij ze gezamenlijk werk maakte met haar levensgezel, Wytze Hingst, die eveneens in STUDIO BORGERSTEIN werkt. Koningin Mathilde is overigens eigenaar van één van haar kunstwerken.