JEF CLOOSTERMANS

° 1956

Lid van STUDIO BORGERSTEIN sinds 2009

De werken van Jef trekken de aandacht omdat ze zo spontaan en kleurrijk zijn. Typerend is het lijnenspel waarmee Jef zijn tekeningen opvult. Dit geeft zijn werk een bijzondere, grafische uitstraling. Ook de vele felle kleuren die hij gebruikt, geven zijn werken een apart cachet.

Favoriete onderwerpen van Jef zijn vogels, vissen en kinderen. Ook de kleur rood komt vaak naar voren. Jef werkt het liefst met stift, kleurpotloden en conté maar hij maakt ook geregeld schilderwerkjes. Naast een goede tekenaar is Jef een fervent verzamelaar van dingetjes die de meeste mensen zouden weggooien zoals snoeppapiertjes, theezakjes, draadjes en dergelijke. Met die spullen tovert hij als knutselaar de mooiste werkjes in elkaar.

In 2014 nam Jef deel aan de Big Draw in Antwerpen. Hij tekende toen op de ramen van het Plantin Moretus Museum. Daarnaast waren zijn werken al in verschillende tentoonstellingen te zien zoals de expo van het Special Art Festival in Sint-Niklaas (2015) en ‘Anders bekeken’ in CC Zwaneberg in Heist-op-den-Berg (2015).