GEORG VERSTREPEN

° 1970

Lid van STUDIO BORGERSTEIN sinds 2009

Georg heeft een uitgesproken passie voor bijna alles wat rijdt, vaart of vliegt. De afgelopen jaren tekende hij een uitgebreid oeuvre bij elkaar bestaande uit schepen, auto’s, vrachtwagens, helikopters en vliegtuigen. ‘The Pride of Kent’ of de ‘Prins Filip’ tekent Georg klakkeloos uit zijn hoofd. Hij doet dit letterlijk met horten en stoten, maar uiteindelijk verschijnen de schepen minutieus en gedetailleerd op zijn blad. Niets wordt over het hoofd gezien. Alle knopjes, lichtjes en draadjes zijn aanwezig in de tekeningen van Georg.

Tijdens het opbouwen van een nieuw werk, werkt Georg het liefst met potlood op papier. De voertuigen worden steeds in zij- of vooraanzicht getekend zodat het werk bijna een soort gebruiksaanwijzing wordt. In het verleden zijn tekeningen veelal in potlood, in recente werken besluit hij vaker kleur te voegen. Op dynamische wijze wisselt Georg af tussen potlood, kleurpotlood, verf, inkt en stift. De werken van Georg zijn vooral geliefd bij kunstkenners.

In 2014 stelde Georg zijn werken tentoon op Campus De Nayer (Thomas More) in Sint-Katelijne-Waver. Ingenieursstudenten konden daar kennismaken met zijn vernuftig tekenwerk. In 2019 werd zijn werk geselecteerd voor de expo’s [OGEN]BLIK in CC Mechelen en de expo ‘ARCHITECTUUR’ in GC ’t Blikveld.