NU

2019

Ivan Vander Vliet GC Blikveld

GC BLIKVELD

EXPO

Wij vinden de locatie GC BLIKVELD ideaal voor een expo met als thema architectuur. Samen werkten we in het atelier naar deze expo toe. Nu is het eindelijk zover en kunnen we jullie deze prachtige werken tonen.

De expo is te bezichtigen vanaf 6 juni tot 11 augustus op weekdagen van 8.30 tot 17 u. Op donderdag tot 20 u. En tijdens de openingsuren van de cafetaria.

Meer info op de website. Gemeenschapscentrum 't Blikveld, Jacques Morrensplein 2, 2820 Bonheiden

2019

emoties

OPENKERKEN

EXPO

De cursisten van de Academie Mechelen zorgen voor een pallet aan emoties in de Mechelse historische kerken. Een beeld van Faydherbe, een meesterwerk van Rubens, een baldakijn of het lichtspel door de ramen, ... de cursisten laten er zich door inspireren en formuleren er een hedendaags antwoord op. Dit project is het resultaat van een unieke samenwerking tussen Torens aan de Dijle vzw en Academie Mechelen.

Meer info op de website van Academie Mechelen of op .

2019

woordkunst

EXPO "WOORDKUNST"

EXPO

26 april tot 8 juni 2o19
Walden toont beelden die woorden
en woorden die beelden worden,
van Van Ostaijen tot heden.


Met werk van: Walter Beckers / Paul De Vree / Leo Dohmen / Arpaïs Du Bois / Maarten Inghels / Oscar Jespers / Monica Laroche / Bernd Lohaus / René Magritte / Marcel Mariën / Filippo Tommaso Marinetti / Peter Morrens / Luigi Russolo / Alexander Schleber / Idris Sevenans / Leo Sterckx / Toon Tersas / Theo van Doesburg / Hubert Van Es / Marcel Van Maele / Paul van Ostaijen / Frans Van Roosmaelen / Wout Vercammen / Joseph Willaert

Vernissage: vrijdag 26 april 2o19
vanaf 19.oo uur,
met om 2o.oo uur woorden van Paul van Ostaijen door acteur Tom Van Bauwel en een performance door kunstenaar Peter Morrens.

2019

ogenblik Monica Laroche Jef Cloostermans

STUDIO BORGERSTEIN PRESENTEERT [OGEN]BLIK

EXPO

Tijdens deze expositie laten kunstenaars van STUDIO BORGERSTEIN voor het eerst in hun kaarten kijken. Een voor een, stap voor stap, beeld na beeld tonen ze iets van zichzelf. Hierbij geven ze hun geheimen bloot. De werken die deze kunstenaars maken, zijn vaak zo krachtig dat ze op een directe manier aanspreken. Ze staan dicht bij de kunstenaar zelf en zijn onlosmakelijk verbonden met de makers identiteit. Hiervoor vragen wij van u(w) een ogen(blik).

vernissage vrijdag 26 april 2019 - de tentoonstelling loopt van 27 april tot 16 juni 2019

Meer info op de website. Cultuurcentrum Mechelen, Minderbroedersgang 5, 2800 Mechelen

2019

Jan Wuyts GC Blikveld Jan Wuyts

OPEN M

EXPO

M bestaat in 2019 10 jaar en OPEN M is aan zijn vijfde editie toe: dat vraagt om een feestelijke editie! Voor de gelegenheid stelden we een jury samen van vijf bekende Vlamingen die een sterke band met Leuven hebben. Imke Courtois, Phara de Aguirre, Milow, Arnout Hauben en Els Dottermans selecteren hun favoriete werken uit de 323 ingezonden dossiers en brengen ze samen in een verrassende groepstentoonstelling.
OPEN M geeft beeldende kunstenaars uit Vlaams-Brabant de kans om hun werk te tonen in M. Alle disciplines binnen de beeldende kunsten komen in aanmerking: van schilderkunst tot performance, van video tot grafiek.
Het is zover: de regionale kunstenaars die samen zullen exposeren tijdens OPEN M zijn bekend! De vijfkoppige jury van bekende Leuvenaars selecteerde werk van 21 verschillende kunstenaars. Vanaf 24 mei is dat werk te zien in een zaal van M! En dit zijn ze:
David Luc Dodukalo, Jean-Pierre Decort, Dilum Coppens, Danièle Villers, Radegonda Bröde, Lisa Foster, Bisser, Kathleen Joos, Silke Reyntjens, Bart Vankrunkelsven, Saskia Steeno, Gabriela Usala, Kim Wey, Lies Caeyers, Valerie Delahaye, Dirk Eelen, Peng Nghia, Jan Vandeplancke, Selien Vermeulen, Obed Vleugels, Jan Wuyts
De tentoonstelling loopt van 24 mei 2019 tot 22 september 2019.
https://www.mleuven.be/nl/openm

GEPLAND

AFGELOPEN

2018

GC Blikveld GC Blikveld GC Blikveld GC Blikveld GC Blikveld

MECHELSE BESLOTEN HOFJES

EXPO

Mechelse Besloten Hofjes door de ogen van de Academie en STUDIO BORGERSTEIN. Van 8 december 2018 tot 15 januari 2019. Kinderen en volwassenen van de Academie Mechelen en STUDIO BORGERSTEIN lieten zich inspireren door de bijzonder Besloten Hofjes. We stellen hun werk tentoon in de originele vitrinekasten in het Museum Hof van Busleyden.

De echte Hofjes kan je bezoeken in de tentoonstelling - it almost seemed a lily - van 15 december 2018 tot 12 mei 2019 in het Museum Hof van Busleyden, ze gaan in dialoog met het werk van de hedendaagse kunstenares Berlinde De Bruyckere.

Meer info op de website. Museum Hof van Busleyden, Frederik de Merodestraat 65, 2800 Mechelen

lesexplorateurs

EXPO "LES EXPLORATEURS"

EXPO 2018

Met fierheid kondigen we de expo “LES EXPLORATEURS, ART ET NOUVEAUX TERRITOIRES“ aan, waar het werk van kunstenaar Wytze Hingst deel van uitmaakt. Deze tentoonstelling wordt georganiseerd door de vereniging Espoir 54 (Nancy) en ontworpen door EgArt Association. Curator, Marie Girault, kunstcriticus en projectmanager van EgArt, presenteert het werk van verschillende ateliers en art brut kunstenaars.

In de tentoonstelling komen verschillende thema’s aan bod. De kunstwerken tonen ons landschappen en droombeelden, op mythologieën gebaseerde tekeningen en werelden van codes en cijfers die tot de verbeelding spreken. Zoals ook deze van Wytze Hingst.

Wytze Hingst maakt werken met eindeloze reeksen getallen die verwijzen naar data, uren en coderingen. De expressieve tekeningen ontstaan vluchtig en spontaan waardoor ze dikwijls chaotisch overkomen. Niets is echter minder waar. De cijfers op het blad zijn rigoureus geplaatst en alles wordt nauwgezet bijgehouden en geteld. Wytze houdt van cijfers. Hij weet precies wie wanneer jarig is en hoe oud men die dag wordt. De tijdstippen of momenten waarnaar de getallen op zijn blad verwijzen, hebben dan ook allemaal een dieper belang voor de kunstenaar, al blijven ze voor de toeschouwer vaak een raadsel.

10 tot 31 oktober van 08.30 tot 19.00 uur | vernissage 9 oktober om 17.30
Conseil Départemental de Meurthe et Moselle (Nancy)

HAAR

RASAFESTIVAL MET PREMIERE VAN DE EXPO "HAAR"

EXPO 2018

STUDIO BORGERSTEIN werkt volop aan een project voor de tentoonstelling "HAAR" naar tekeningen van Palmer Nuytens. De kunst/speel/voel-installatie "Haar" is een productie van RASA Kunsteducatie. U kan de première van "HAAR" beleven op het RASAfestival in Verbeke Foundation, naar aanleiding RASA's 25ste verjaardag. Kom zeker een kijkje nemen op zondag 30 september van 13u30 tot 17u.

http://verbekefoundation.com/
Westakker z/n (voor GPS nr. 1)
9190 Kemzeke


https://www.rasa.be/

2017

bar voisins bar voisins bar voisins bar voisins

IVAN VANDER VLIET IN BAR VOISINS

EXPO

Het kleurrijke werk van Ivan Vander Vliet siert van januari tot en met juni de muren van de pop-up wijnbar BAR VOISINS.

Meer info op de website. Bar Voisins, Oude-Godstraat 49 in Edegem

2017

bries space PN bries space PN bries space jean dillen bries space GV bries space FO

STUDIO BORGERSTEIN IN THE BRIES SPACE

EXPO

In april neemt STUDIO BORGERSTEIN The Bries Space in Antwerpen over.

Deelnemende kunstenaars zijn François Oste, Palmer Nuyttens, Jean Dillen, Georg Verstrepen, Wytze Hingst, Martine Thielens, Sven Langhmans, Luc Van Muylder, Hans Cortebeeck, Monique Pittoors en Monica Laroche.

The Bries Space, Stenenbrug 15, Borgerhout. Meer info vindt u op de website van de Bries space.

2017

sylvain sylvain ivan francois atelier Monica Jef

KUNSTROUTE SKW

OPEN STUDIO

In het weekend van 22 en 23 april namen wij deel aan de kunstroute 2017 van Sint-Katelijne-Waver. We mochten meer dan 150 enthousiaste bezoekers ontvangen.

2017

studio dierckx studio dierckx studio dierckx studio dierckx studio dierckx

BRUIN HAAR BESTAAT NIET

TOONMOMENT

Kunstenaar Chloé Dierckx werkte van oktober 2016 tot en met januari 2017 in STUDIO BORGERSTEIN. In samenwerking met de kunstenaars van de studio onderzocht ze de manier waarop zij naar de wereld kijken. Ze baseerde zich daarbij voornamelijk op de bonte kleuren die de kunstenaars gebruiken in hun werken.

Op woensdag 15 maart organiseerden we een toonmoment ter afsluiting van de werkperiode van Chloé Dierckx.

2017

schriftuur schriftuur schriftuur schriftuur schriftuur

MONICA LAROCHE, MONIQUE PITTOORS EN WYTZE HINGST OP HET SPECIAL ART FESTIVAL

EXPO

In maart opende de expo ‘SCHRIFTUUR’ in het Stedelijk Museum van Sint-Niklaas (SteM). Monica Laroche was voor de makers van deze tentoonstelling een ware inspiratiebron. Haar werken waren dan ook prominent aanwezig in de tentoonstelling. Ook Wytze Hingst en Monique Pittoors uit STUDIO BORGERSTEIN kregen er een mooi plaatsje.

De expo ‘SCHRIFTUUR’ maakt deel uit van het Special Art Festival, een artistiek gebeuren met tal van activiteiten rond kunst, wachten en kwetsbaarheid. De expo liep van 4 maart tot en met 8 april 2017. Check zeker de website voor meer info: www.specialartfestival.be

SteM Zwijgershoek 14 Sint-Niklaas

2016

art in the park art in the park art in the park

ART IN THE PARK

EXPO

Elk jaar nodigt INNO.COM in Beerzel een groep kunstenaars uit om tentoon te stellen in het mooie park dat het bedrijf omringt. Dit jaar werd beeldhouwer Peter Rogiers uitgekozen voor de expo door het Middelheimmuseum in Antwerpen. Op zijn beurt nodigde hij 10 van zijn (ex-)leerlingen uit om samen met hem tentoon te stellen.

10 kunstenaars van STUDIO BORGERSTEIN namen deze editie de kantoorruimtes voor hun rekening. Deelnemende kunstenaars: Palmer Nuyttens, Monique Pittoors, Wytze Hingst, Monica Laroche, Sven Langhmans, Bianca Van Eynde, François Oste, Sylvain Serneels, Ivan Vander Vliet en Luc Van Muylder.

2016

open studio open studio open studio open studio open studio

OPEN STUDIO

EXPO

Sinds de zomer van 2016 huist STUDIO BORGERSTEIN op de derde verdieping van het imposante Borgerstein-gebouw. Het nieuwe atelier biedt veel meer ruimte aan de kunstenaars zodat ieder een eigen plekje kan inrichten. Begin september gooiden we voor de eerste keer onze deuren open voor het grote publiek tijdens de open studio.

2015

affichebeeld wandelroute kunstwandelroute kunstwandelroute kunstwandelroute kunstwandelroute

EEN PUNT IS EEN LIJN DIE GAAT WANDELEN

EXPO

De tentoonstelling ‘een punt is een lijn die gaat wandelen’ was de tweede expo die STUDIO BORGERSTEIN zelf organiseerde. Deze kunstwandelroute rond de Vijfhoek in Mechelen creëerde gedurende twee weken een externe galerie waarbij ramen en winkeletalages dienst deden als exporuimtes. Op die manier werden de passanten onze toeschouwers.

2015

affichebeeld kunstwandelroute

STUDIO BORGERSTEIN OP D.ART

EXPO

D.ART is een jaarlijkse kunstroute in Mechelen die op verschillende locaties in de stad doorgaat. In 2015 toonden Sylvain Serneels, Monique Pittoors en Wytze Hingst hun werk in Galerie Duende, één van de locaties die deel uitmaakte van de route.

2015

uitnodiging anders bekeken anders bekeken anders bekeken anders bekeken

ANDERS BEKEKEN - CC ZWANEBERG

EXPO

De expo ‘Anders Bekeken’ bracht een mooi overzicht van het talent dat zich in STUDIO BORGERSTEIN bevindt. Pierre Muylle, directeur van het MADmusée in Luik, selecteerde 6 kunstenaars die extra werden uitgelicht tijdens de tentoonstelling. Het magazine 100% EXPO wijdde in de editie van maart-mei 2015 (n°10) een uitgebreid interview aan STUDIO BORGERSTEIN naar aanleiding van deze tentoonstelling.

2015

enter festival enter festival enter festival enter festival

TUSSEN TWEE POLEN - ENTERfestival

PROJECT

Tijdens het ENTERfestival in Antwerpen werkte Sven Langhmans samen met kunstenaar Peter Van Ammel aan het project ‘tussen twee polen’. Sven resideerde samen met Peter een week lang bij Tutti Fratelli. Ter voorbereiding van dit project bezocht Sven Peter in Kortrijk en communiceerden de kunstenaars per post. Tekeningen, foto’s en ideeën gingen wekelijks in een rol met de post van Sint-Katelijne-Waver naar Rollegem en terug. In 2017 breien Sven en Peter een vervolg aan dit project. Project ism Wit.h vzw

2015

atelier with a view atelier with a view atelier with a view atelier with a view atelier with a view atelier with a view

ATELIER WITH A VIEW

PROJECT

In de zomer van 2015 presenteerde Wit.h vzw samen met Art & Marges Museum digitale portretten van verschillende kunstateliers uit Vlaanderen en Wallonië. Wit.h nodigde kunstateliers voor personen met een beperking uit om aan de hand van nieuwe media een portret te maken van hun atelier. Voor dit project werkten de kunstenaars van STUDIO BORGERSTEIN samen met kunstenaar Jelle Kindt. Samen onderzochten ze nieuwe, digitale en sociale media. Door de digitale systemen te ontleden, kregen de kunstenaars inzicht in de werking van al deze mechanismen. Er werd gewerkt met filmcamera's, fototoestellen, computers en een ouderwetse kopieermachine. Het resultaat van dit werkproces was een analoge internetpagina met selfies, tutorials en berichtjes van de kunstenaars die tijdens de expo kon worden aangevuld.

Ism Jelle Kindt en Ditte Van Lishout